Info

Vägen till jobb för en socionom

Som utbildad socionom finns många olika yrkesområden att söka jobb inom. Kompetensen är bred och det kan vara svårt att välja väg i karriären. Ett effektivt sätt att få prova på olika arbetsplatser och roller är att arbeta som konsult hos ett bemanningsföretag – och på så vis arbeta på uppdrag i stället för att ha en fast arbetsplats.

Sök jobb som socionom hos bemanningsföretag

Att söka jobb som socionom hos ett bemanningsföretag är enkelt. Faktum är att det till och med är enklare än att leta efter fasta tjänster, eftersom bemanningsföretagen mer eller mindre alltid är öppna för intresseanmälningar och ansökningar.

Nedan följer ett exempel på hur det går till att söka lediga jobb och att arbeta som socionom, hämtat från ett av dessa bemanningsföretag:

  • Skicka in en intresseanmälan – Första steget är att skicka in en intresseanmälan, vilket kan göras direkt på hemsidan eller via telefon. Redan vid första samtalet ges den sökande en egen kontaktperson som kommer vara behjälplig under hela processen.
  • Se lediga jobb – Den som blir antagen som konsult hos företaget får sedan tillgång till en stor databas där alla lediga jobb och uppdrag för socionomer kommer synas. Enligt detta företag brukar det finnas hundratals olika uppdrag att tillgå – på varierande platser, med varierande längd och inom olika områden. Välj själv vilka uppdrag som ska sökas!
  • Börja att ta uppdrag – När ett lämpligt uppdrag har hittats hjälper företaget till med att komma i gång. Kontaktpersonen finns som stöd även under uppdragets gång, ifall det skulle dyka upp frågor eller funderingar.
  • Löneutbetalning – Som konsult rapporteras arbetat tid in löpande och, enligt just detta företag, betalas lönen ut två gånger per månad. Hur hög lönen blir baseras bland annat på erfarenhet, kompetens och uppdragets karaktär.

Vilka är fördelarna?

En av fördelarna med att söka jobb som socionom hos ett bemanningsföretag i stället för att söka en fast tjänst är att det ger mer variation och mer frihet. Det går till exempel att själv välja uppdrag – kanske bara korta eller kanske bara längre.

För den socionom som är sugen på just variation kan det vara roligt att ta på sig främst kortare uppdrag, för att få prova på flera olika arbetsplatser. Det faktum att uppdrag finns att tillgå runt om i princip hela landet gör att variationen dessutom kan bli ännu större för den som känner för det.