Bygg

3 olika byggprojekt till trädgården

När våren är på ingång är det många som flyttar fokus från att piffa och göra om inne till att istället göra det ute. Att ha en trädgård eller uteplats att njuta på under sommarens varma dagar är svårslaget så här kommer du få tips på 3 olika byggprojekt för just trädgården. Vilket blir sommarens projekt för dig?

Bygga altan eller uteplats

Av alla dom olika byggprojekt som finns så är kanske altan/uteplats ett av dom vanligaste. Att ha en plats att sitta på när solen skiner, kanske ta en fika eller att kunna bjuda över grannar och vänner på middag. En altan eller en uteplats är helt klart sommarens matrum och det finns många sätt man kan bygga en på.

Det enklaste sättet är att bara göra ett trätrall, antingen intill husväggen eller mitt på gräsmattan. För den som vill göra projektet mer avancerat är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna vad gäller form och utseende. Leta efter inspiration på nätet och i tidningar som presenterar olika byggprojekt!

Bygg dina egna möbler

Bara under kategorin möbler kan man också hitta många olika byggprojekt. Varför inte snickra egna möbler till den nya uteplatsen? Kanske ett stort och gediget matbord där alla vänner får plats? Med tillhörande bänkar blir det enkelt att duka upp till fest – och varken bord eller bänkar är speciellt svårt att bygga för den med hyfsade kunskaper.

Något annat som tycks populärt, och som är lite enklare, är att bygga ihop olika typer av möbler av lastpallar. Även för det finns mycket inspiration att hitta på nätet.

Slå på stort med utekök

Har du stor vana av olika byggprojekt och känner att det är dags för ett större sådant kan ett utekök vara en bra idé. Även här är det bara fantasin som sätter gränserna, och kanske även hur mycket plats man har att bygga på. Har du redan ett ”sommar-matrum” så kanske du också behöver ett sommarkök!

Verktyg för olika byggprojekt

Oavsett byggprojekt behövs en hel del verktyg och det kan vara en idé att inventera i verktygslådan. Nedan följer en lista på sådant som är bra att ha, nästan oavsett vad som ska byggas:

  • Skruvdragare
  • Borr
  • Sågar (geringssåg, sticksåg, fejsåg osv)
  • Hammare
  • Vattenpass